fbpx

Призови места за Ансамбъл БЪЛГАРИН и Представителната група на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН на ПРИМОРСКА ПЕРЛА

Ансамбъл БЪЛГАРИН

С призовите първи места завърши участието на Ансамбъл БЪЛГАРИН и Представителната група на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН на шестото издание на НАЦИОНАЛНИ ФОЛКЛОРНИ ПРАЗНИЦИ *ПРИМОРСКА ПЕРЛА*

Сред голяма конкуренция Ансамбъл БЪЛГАРИН, с хореографи Дилян Галев и Полина Цолова, завоюва 1-во място в категория Танцови формации с изпълнение на танцовите произведения “Селското” и “Гайда” по хореография на доц. Георги Гаров и музика д-р Петьо Кръстев, както  и специалната награда за ХОРЕОГРАФИЯ  на танцовото произведение “Селското”.

Ансамбъл БЪЛГАРИН
Ансамбъл БЪЛГАРИН

Представителната група на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН е сформирана само преди месец в началото на месец Юли и въпреки краткият срок за подготовка, хореографа на групата Дилян Галев мотивира  танцьорите ни да завоюват първото място в силно конкурентната категория. 

Хореографите и танцьорите на Клуб за народни танци и Ансамбъл БЪЛГАРИН

Жури в Приморска перла:

Председател: Петър Аркалиев – зам.директор на Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел.

Зам. председател: Николай Докторов-преподавател по кавал.

Членове

Маестро Ваня Монева – продуцент на народна музика в БНР и основател и диригент на хор “Ваня Монева”.

Маестро Димитър Христов – композитор, диригент на оркестър за народна музика при БНР. 

Маестро Стойко Стойков – основател и директор на НАЦИОНАЛНИ ФОЛКЛОРНИ ПРАЗНИЦИ *ПРИМОРСКА ПЕРЛА*.

доц. д-р. Ивайло Иванов – преподавател в катедра “Изкуства” и хореограф на Академичния танцов театър към ВСУ “Черноризец Храбър” гр.Варна. 

Почетен член: Маестро Димитър Стойков – акордеонист  

Румен Радев задава най-важният въпрос на Габриела Неделчева на сцената на Приморска перла.

Изключително щастлив и емоционален момент за  екипа и танцьорите в клуб за народни танци и ансамбъл БЪЛГАРИН, който ще бъде запомнен тази година на сцената на “НАЦИОНАЛНИ ФОЛКЛОРНИ ПРАЗНИЦИ *ПРИМОРСКА ПЕРЛА* е предложението за брак, което Румен Радев  направи  на Габриела Неделчева (хореографи в клуб за народни танци БЪЛГАРИН и артисти в Ансамбъл БЪЛГАРИН). ТЯ каза ДА сред бурните възгласи и аплодисменти на публика, жури и организатори. 

Следващите участия на Ансамбъл БЪЛГАРИН и Клуб за народни танци БЪЛГАРИН се очаква да бъдат през есента в национални и международни конкурси и събития. 

Научете повече за дейността на БЪЛГАРИН на bulgarian.bg