fbpx

Официално откриване на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН – гр. Варна

Официално откриване на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН и представяне на

Ансамбъл БЪЛГАРИН

Ансамбъл БЪЛГАРИН беше представен на официалното откриване на първата зала на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН в гр. Варна на 02.02.2020 г.

Над 200 човека станаха част от празничното събитие и залата за народни танци във ФУЛЛМАКС Център Варна се оказа тясна за дошлите приятели и гости на клуба.

Клуб за народни танци БЪЛГАРИН – гр. Варна

Клуб за народни танци БЪЛГАРИН се създава, като плод на поредица от успешни благотворителни концерти и събития, организирани от Фондация БЪЛГАРИН в подкрепа на талантливи деца изучаващи фолклор, читалища, музеи и фолклорни училища.

БЪЛГАРИН започва, като личен блог за популяризиране на българския фолклор и народно творчество през 2015 година на поляните на Роженския събор. Потопен в леденото Мъжко хоро в Калофер, в нестинарските игри на Странджа, вълшебният звук на родопската гайда в Гела и кукерските маски на Сурва, в края на 2017 г. БЪЛГАРИН пораства във фондация. Днес БЪЛГАРИН е кауза за съхраняване на културно-историческото ни наследство.

На 02.02.2020 г. Станимир Георгиев, основател на Фондация БЪЛГАРИН и д-р Ивайло Иванов обединяват усилията си в създаването на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН и родолюбива общност от хора, почитащи българските народни танци, песни и традиции.

График за репетиции и зали по народни танци във Варна

До броени дни се очаква да бъде открита и втората зала на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН. Групи за начинаещи, средно-напреднали и напреднали стартират още от тази седмица, а график за репетициите може да бъде видян тук.

Повече информация за инициативите и кампаниите на Фондация БЪЛГАРИН, можете да научите на официалният ни сайт.