fbpx

Нови групи за начинаещи по Народни танци за ДЕЦА и ЮНОШИ в гр. Варна от Септември 2023

Нови групи за начинаещи по Народни танци за ДЕЦА и ЮНОШИ в гр. Варна

Нови групи за начинаещи по Народни танци за ДЕЦА и ЮНОШИ в гр. Варна от Септември 2023

Детска танцова школа БЪЛГАРИН стартира нови групи за начинаещи по народни танци за деца и юноши в гр. Варна от 29 Септември 2023 год.!

Групите са разделени в няколко възрастови групи:

  • 4 – 6  години
  • 1 – 4 клас
  • 5 – 8 клас

Зала Фулмакс център

  • ДЕЦА от 4 до 6 години, (стартират на 29 септември) Петък от 17:30 и Неделя от 17:00
  • ДЕЦА 1-ви – 4-ти клас, (стартират на 29 септември) Петък 18:30 и Неделя от 16:00

Зала Импулс /кв. Възраждане 1 срещу бл. 25/

  • ДЕЦА от 4 до 6 години (стартират на 29 септември) Петък от 17:30 и Неделя от 17:00
  • ДЕЦА 1-ви – 4-ти клас, (стартират на 29 септември) Петък 18:30 и Неделя от 16:00
  • ЮНОШИ 5-ти – 8-ми клас, (стартират на 30 септември) Събта и Неделя от 18:00

За повече информация и записване

Обади се сега и запази място:0877 333 273

E-mail: bulgarianensemble@gmail.com

 

Ползи от народните таци за твоето дете:

Детска танцова школа БЪЛГАРИН в Приморско
Детска танцова школа БЪЛГАРИН в Приморско

Ако сте съзнателен родител, който иска детето му да ангажира времето си с нещо смислено вместо да е постоянно на екрана, ако искате да расте в среда, в която ценностите са важни и ще срещне много приятели със сходни интереси, то може би народните танци са точното занимание. Помогнете на децата си да направят първата крачка, а ние ще им покажем цялото хоро.

Мисията на БЪЛГАРИН е преди всичко запознаване на децата с българския корен, култура и ценности. В нашия клуб те ще бъдат обучвани от отдадени и компетентни педагози и хореографи, които ще им разкрият истинската магия на народните танци – стъпките и фигурите, които разказват приказки от земята на дедите ни, легенди за юнаци и самодиви, за делниците и за празниците на български народ през вековете.

Със заниманията по народни танци ще подарите на детето си връзка с корена, но и още:

Концентрация

Народните танци развиват далеч повече качества от привидното. Невробиолозите твърдят, че заниманията с танци особено когато е свързано с изява на сцена, подготвят много добре мозъка за работа с точни науки. Те развиват концентрацията и умението за наблюдателност.

БЪЛГАРИНКреативно мислене 

Педиатрите препоръчват да започнете работа по заучаване различни танцови движенията още от ранна детска възраст. Отличен симулатор са игрите „по саме“, например ръченицата, детето може да разгърне фантазията си и да твори в музикалния размер 7/8.

Здраве 

Танците като профилактика за простудни заболявания. Докато танцува, работи смесеното дишане. В процеса участват белите дробове и диафрагмата, което е отлична профилактика за астма и настинки;

Математическо мислене 

Колкото и да е странно, има пряка връзка между способността за танцуване като физическата активност и математическите способности. Децата, които се занимават с народни танци, сравняват продължителността на звуците, рисуват образи с танцови движения, постоянно обмислят в ума си, което е реална основа за по-добър успех в математиката.

Забавление

Децата повече от всичко имат нужда от игра и забавление. Танците доставят истинска наслада и положителни емоции. Танцуващото дете е щастливо дете.

Не всички деца в детската школа към ансамбъл Българин, ще свързват бъдещата си професия с народния танц. Но от детството свикват с публичните изяви: танцуват в ансамбъл на сцена, ходят на фестивали, конкурси  и т.н. Те са самоуверени, обичат да показват уменията си на другите.

За повече информация и записване:

Обади се сега и запази място:0877 333 273

E-mail: bulgarianensemble@gmail.com

 

Последвайте ни във Facebook:

Детска танцова школа БЪЛГАРИН

Клуб за народни танци БЪЛГАРИН