fbpx

Народни танци за ДЕЦА в гр. Варна към ансамбъл БЪЛГАРИН

народни таянци за деца в гр. Варна

Народни танци за ДЕЦА към ансамбъл БЪЛГАРИН в гр. Варна

Запази корена

Клуб за народни танци БЪЛГАРИН стартира групи за народни танци за деца в гр. Варна!

Групите са разделени по възрасти, съответно:

  • Най-малките (от 3 до 6 год):

Всеки Вторник и Четвъртък от 17.30 ч. в център „3 Март“ (кв. Възраждане) и „Фулмакс“ център

  • 1-4 клас:

Петък от 17.30 ч. в център „3 Март“ (кв. Възраждане) и „Фулмакс“ център

Неделя от 17.00 ч. в  център „3 Март“ (кв. Възраждане) и „Фулмакс“ център

Хореографи Диляна Панева и Стефани Петрова

За повече информация и записване: 0877 333 273

Ако сте съзнателен родител, който иска детето му да ангажира времето си с нещо смислено вместо да е постоянно на екрана, ако искате да расте в среда, в която ценностите са важни и ще срещне много приятели със сходни интереси, то може би народните танци са точното занимание. Помогнете на децата си да направят първата крачка, а ние ще им покажем цялото хоро.

Мисията на БЪЛГАРИН е преди всичко запознаване на децата с българския корен, култура и ценности. В нашия клуб те ще бъдат обучвани от отдадени и компетентни педагози и хореографи, които ще им разкрият истинската магия на народните танци – стъпките и фигурите, които разказват приказки от земята на дедите ни, легенди за юнаци и самодиви, за делниците и за празниците на български народ през вековете.

Със заниманията по народни танци ще подарите на детето си връзка с корена, но и още:

Концентрация Народните танци развиват далеч повече качества от привидното. Невробиолозите твърдят, че заниманията с танци особено когато е свързано с изява на сцена, подготвят много добре мозъка за работа с точни науки. Те развиват концентрацията и умението за наблюдателност.

Креативно мислене  Педиатрите препоръчват да започнете работа по заучаване различни танцови движенията още от ранна детска възраст. Отличен симулатор са игрите „по саме“, например ръченицата, детето може да разгърне фантазията си и да твори в музикалния размер 7/8.

Здраве  Танците като профилактика за простудни заболявания. Докато танцува, работи смесеното дишане. В процеса участват белите дробове и диафрагмата, което е отлична профилактика за астма и настинки;

Математическо мислене  Колкото и да е странно, има пряка връзка между способността за танцуване като физическата активност и математическите способности. Децата, които се занимават с народни танци, сравняват продължителността на звуците, рисуват образи с танцови движения, постоянно обмислят в ума си, което е реална основа за по-добър успех в математиката.

Забавление Децата повече от всичко имат нужда от игра и забавление. Танците доставят истинска наслада и положителни емоции. Танцуващото дете е щастливо дете.

Не всички деца в детската школа към ансамбъл Българин, ще свързват бъдещата си професия с народния танц. Но от детството свикват с публичните изяви: танцуват в ансамбъл на сцена, ходят на фестивали, конкурси  и т.н. Те са самоуверени, обичат да показват уменията си на другите.

За повече информация и записване: 0877 333 273