fbpx

Няма да спираме народните танци, започваме безплатни уроци онлайн!

Безплатни онлайн уроци по български народни танци

Съвместна инициатива на Фондация БЪЛГАРИН и Клуб за народни танци БЪЛГАРИН. След като няма да са възможни танците в залите ни, заради извънредното положение в страната, ние стартираме програма за БЕЗПЛАТНО онлайн обучение по български народни танци.

Организаторите са ангажирали музиканти с акордеон, гайда, кавал и тъпан. Желанието им е, чрез жива музика да бъде още по-автентично усещането при онлайн уроците по народни танци. Тази инициатива дава началото на основаването на Оркестър БЪЛГАРИН, който ще се превърне в чудесно допълнение на ансамбъл и клуб за народни танци БЪЛГАРИН.

“Идеята от дълго време циркулира в съвместни разговори между екипа ни, но след въвеждането на Извънредното положение в България и ограничаването на достъпа до любимите ни народни танци, времето за планиране свърши и назря момента да действаме”. Това коментира д-р Ивайло Иванов, Творчески директор на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН.

Първите онлайн уроци по народни танци ще бъдат БЕЗПЛАТНИ и ще бъдат съобразявани с трите основни нива на практикуващите непрофесионално българското танцово изкуство.

Онлайн обучение по народни танци

Първият видео урок ще бъде за начинаещи и ще се стартира в Понеделник 16-ти Март от 18:00 часа. Урокът ще включва, Право, Дайчово, Дунавско и ще се изучава популярното българско хоро – Чичовото хоро. От екипа на БЪЛГАРИН обявиха, че ще пускат отделни епизоди за всяко хоро, а целият видео урок, ще бъде достъпен безплатно в интернет на официалната страница на клуба. Допълнително ще бъдат преведени на английски, цялата поредица от уроци, за да може да бъдат достъпни за българчетата, които са родени в чужбина, както и за българските общности извън родината ни.

Повече информация ще разберем до броени дни от организаторите.

 

Вторият урок ще бъде за Средно-напреднали и предстои датата, на която ще се бъде публикуван.

Третият урок ще бъде за Напреднали и ще се проведе в Понеделник 30-ти Март от 18:00 часа.

Клуб за народни танци БЪЛГАРИН - гр. Варна
Екипът на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН

Уроците ще се предават на живо в YouTube и Facebook

Уроците ще се предават на живо в YouTube и Facebook, а организаторите обещават, че имат готовност да ги разширя и продължат, ако има интерес от аудиторията.

От Фондация БЪЛГАРИН, се надяват, че онлайн уроците ще достигнат и до българите в чужбина, които нямат възможност да се върнат заради затворените граници. Народните танци са част от културното богатство на народа ни, в трудни времена е важно да сме близо до корените си за да черпим от тяхната сила и мъдрост.