fbpx

Мултимедиен концерт-спектакъл “Аз съм БЪЛГАРИН”

Детска танцова школа Българин, Ансамбъл Българин и Клуб за народни танци Българин ще представят мултимедиен концерт-спектакъл “Аз съм БЪЛГАРИН” на 25-ти ноември 2023 г. от 18:00 часа в Юнашки салон, гр. Варна.

Мултимедийният концерт-спектакъл „АЗ СЪМ БЪЛГАРИН” ще представи в пет музикално-танцови картини особеностите, различията и приликите на различните традиционно-танцови етнографски райони на България, чрез съчетаването на сценични танци на фолклорна основа с иновативно мултимедийно проектиране.

В концерта ще вземат участие деца и юноши от 4 до 18 годишна възраст, които са част от Детска танцова школа Българин. За да ги подкрепят, в събитието ще се включат и любители от Клуб за народни танци Българин, както и порасналите вече деца от Ансамбъл Българин.

Някои от участниците са част от семейството на Българин още от самото му създаване, други са се присъединили съвсем скоро, но всички заедно ще представят магията на българския фолклор по един уникален и незабравим начин.

Мисията на детската школа и юношеският ансамбъла е да насърчат любовта към сценичното фолклорно танцово изкуство още от най-ранна възраст, да запознава децата и подрастващите млади хора с красотата на музикалния и танцов фолклор на България.

Това прекрасно събитие се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез фонд Култура.

Входа е свободен!