fbpx

Яна Любенова е художникът, който ще води първите творчески класове в Арт Пространство БЪЛГАРИН

Арт пространство БЪЛГАРИН

Арт Пространство БЪЛГАРИН стартира на 19.06.2021 г. в Клуб за народни танци БЪЛГАРИН.

Идеята на Арт пространство БЪЛГАРИН е да събира хора, които желаят да се забавляват, да обогатяват знанията си за изящните изкуства в българската култура и да откриват скритите си творчески заложби. Първите творчески класове започват с рисуване на носии на по чаша вино.

Художника, който ще ви наставлява, помага и насочва в първото събитие от поредицата – “Нарисувай си носия” е Яна Любенова. Тя е графичен дизайнер в екипа на БЪЛГАРИН и доброволец във Фондация БЪЛГАРИН. Яна танцува в представителната група на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН, а творческата и биография представяме в следващите редове:.

Яна Любенова
Яна Любенова, художник и графичен дизайнер, част от екипа на БЪЛГАРИН от 2018 г.

Яна Любенова е родена на 18.10.1989 г. в град Търговище.

През 2012 г. завършва с отличен успех Варненски Свободен Университет „Черноризец Храбър” специалност „Пространствен дизайн“. Получава стипендия за отличен успех и креативни решения в областта на графичния и пространствен дизайн. Участва в над 50 сборни изложби и конкурси в България.

Дългогодишен галерист в Арт Галерия Ларго, гр. Варна от 2013 до 2019 г. 

Част от екипа на Първото, Второто и Трето издание на Международен Екслибрис конкурс  Варна през 2014, 2016 и 2018 г. 

През 2018 г. в традиционната годишна изложба „Св. Лука” на Сдружение на художниците – Варна, която се откри в Градска художествена галерия – Варна  и е  присъдена “Награда за цялостно творчество”. 

Член на Сдружение на художниците – Варна и Сдружението на Българските художници. 

Яна Любенова е сред организаторите на “НосиЯ до сърцето”- благотворителна изложба на Фондация БЪЛГАРИН, в подкрепа на талантливи деца изучаващи фолклор.

Картина "НосиЯ до сърцето"
Картина “НосиЯ до сърцето”, Художник Яна Любенова – Благотворителна изложба на Фондация БЪЛГАРИН.

Как преминава един клас в Арт Пространство БЪЛГАРИН:

В продължение на 3 часа ще се потопим в цветните багри на красивите български носии. Ще рисуваме, ще пийнем чашка, две хубаво вино на фона на приятна музика. Ще се приберете с произведение на изкуството създадено от вас и заредени с много позитивна енергия. 

Ние ви осигуряваме всички необходими материали, пивко вино и професионален художник, който да отговаря на всичките ви въпроси. От вас се иска само желание и хубаво настроение. Всяка група ще се състои от 10 човека, за удобство и спазване на достатъчно голяма дистанция. 

В цената за посещението се включва:

– Платно за рисуване с размер 30/40 см (предварително подготвено)

– Четки за рисуване (различни големини)

– Акрилни бои

– Палитра

– Престилка

– 1-2 чаши вино за настроение

С първата група на „Нарисувай си носия“, ще рисуваме различни носии от Тракийската фолклорна област.

Яна Любенова - Снимки на Рилски манастир

Местата за първият клас на Арт пространство БЪЛГАРИН са вече почти заети. Много скоро ще бъде обявена информация за второто събитие от поредицата “Нарисувай си носия”.

Заявете своето желание за участие ТУК.