fbpx

Ансамбъл БЪЛГАРИН ще участва в две събития покрай 3-ти Март

В две официални събития ще вземе участие Ансамбъл БЪЛГАРИН по време на тазгодишните чествания на Освобождението на България от турско робство.

На 1-ви Март в Гранд мол Варна, Ансамбъл БЪЛГАРИН ще вземе участие в “Пролетно надиграване” – Фестивал на българския фолклор, провеждан ежегодно в Гранд мол Варна. Нашите момчета и момичета ще се включат в конкурсната надпревара между фолклорни ансамбли.

Участието на Ансамбъл БЪЛГАРИН ще бъде от 15:10 следобяд в Неделя на 1-ви Март. Очаква се екипа ни да започне да се събира в Гранд мол Варна около 14:00. Входа за “Пролетно надиграване” е безплатен.

Второто събитие, в което Ансамбъл БЪЛГАРИН ще вземе участие е на 3-ти Март в празничният концерт-спектакъл “Свободна България” във Фестивален и конгресен център гр. Варна. Събитието е част от тържествените чествания във Варна, на националния празник на България.

Концертът се организира от Община Варна в партньорство с Академичния танцов театър на Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” за седма поредна година. Сценарий на концерта: доц. д-р Мария Кърджиева, режисура: д-р Ивайло Иванов и доц. д-р Мария Кърджиева – преподаватели в специалност Хореография ВСУ “Черноризец Храбър”.

Богатата фолклорна програма на концерта ще включва: Академичният танцов театър при ВСУ “Черноризец храбър”, Представителните ансамбли при СУ за ХНИ “Константин Преславски”, Донко Марков, Елия Будакова и др. Участието на Ансамбъл БЪЛГАРИН е в самото начало на програмата – около 18:30 часа.

Каним всички приятели на Клуб за народни танци БЪЛГАРИН, както и почитателите на хубавата българска народна музика да вземат участие в празничните събития. Заповядайте със семействата си за да споделим заедно честването на освобождението на България и възстановяване на българската държавност след петстотингодишно османско робство.